fbpx
contact Tabere Toby

Despre noi

Echipa Tabere Toby va invita sa va alaturati unui colectiv tanar, entuziast si orientat spre munca impreuna cu adolescentii si copiii si spre a le dezvolta abilitatiile intelectuale. Punem accent pe dezvoltarea individuala, pe descoperire si pe dezvoltarea notiunii de leadership.

Despre excursii si tabere Toby:

- In cadrul taberelor, creem un mediu de siguranta, lucram in echipa si individual prin activitati recreativ-educative

- Dorim sa promovam cunoasterea cat mai mare a valoriilor nationale si internationale, prin intermediul circuitelor organizate de Tabere Toby, in care se viziteaza principalele obiective turistice din tara noastra, dar si din strainatate.

Misiunile şi obiectivele pe care le are echipa Tabere Toby:

- Formarea si dezvoltarea abilitatilor copiilor si ale adolescentiilor

- Dezvoltarea personala a copilului sau a adolescentului (leadership)

- Descoperirea si dezvoltarea abilitatilor de comunicare individual si in grup ale copiilor

- Dezvoltarea si asumarea simtului raspunderii.

Va asteptam in taberele, excursiile si evenimentele organizate de Tabere Toby! Sa ne vedem curand!

Cateva detalii despre locatiile in care se organizeaza tabere Toby:

transylvania tour Alba carolina

Tabere Toby in judetul Alba

Principala zonă istorică a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltată foarte mult de Carol al VI-lea. Habsburgii au redenumit orasul în Karlsburg în onoarea sa.

Fortareata în stil Vauban, cu 7 bastioane, în formă de stea, a fost construită în perioada 1716-1735, după un plan al arhitectului italian Giovanni Morando Visconti, fiind cea mai impresionantă de acest tip din sud-estul Europei, în special datorită portilor triumfale ce asigurau accesul, initial în număr de sase.

Principalele obiective turistice care sunt situate in interiorul fortificatiei sunt:

- Catedrala Încoronării (in interiorul careia se află doua importante lucrari de arta care au scapat de teroarea si prigoana comunismului, reprezentandu-i pe regele Ferdinand si pe regina Maria),

- Muzeul si Sala Unirii,

- Grupul Statuar al Corifeilor Unirii,

- Biblioteca Batthyaneum,

- Celula lui Horea, Closca si Crisan, situata in ansamblul arhitectural al portii a treia a cetatii,

- Obeliscul ridicat în memoria lui Horea, Closca si Crisan,

- Palatul Apor,

- Palatul Principilor,

- Universitatea 1 Decembrie,

- Traseul Celor Trei Fortificatii (incluzand Poarta Castrului Roman, Statuia Ecvestră a Voievodului Mihai Viteazul, Monumentul închinat memoriei lui Avram Iancu, Monumentul Custozza, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului ctitorită de voievodul Mihai Viteazul, Busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria)

- Catedrala Romano-Catolică (in interiorul careia este ingropat guvernatorul Ioan de Hunedoara). Pe partea laterala stanga a Catedralei, deasupra unui vitraliu, se pot vedea trei capete de cal cu trei urechi. Catedrala este o remarcabila opera de arhitectura religioasa in stil romanic tarziu, cel mai valoros monument de arhitectură din Transilvania, de aceeasi varsta cu celebra Catedrală Notre-Dame din Paris. A fost construită în perioada 1247-1291, dezvoltand o basilica din sec. IX, distrusa partial de mongoli la marea invazie din anul 1241.

Tabere Toby in Paltinis

Tabere Toby la Paltinis, judetul Sibiu

Paltinis o destinatie extrem de cautata, in special pentru impatimitii sporturilor de iarna. Pentru acestia, sunt disponibile mai multe partii de schi de dificultati variate. Muntii Cindrel, prin morfologia lor (culmi domoale si platouri) se preteaza foarte bine la practicarea schiului de fond. Partia de schi de pe Muntele Oncesti este amenajata, dispunand de telescaun (pe o distanta de 1025 metri si o diferenta de nivel de 241 metri), teleschi (pe o distanta de 410 metri si o diferenta de nivel de 138 metri) si baby-lift.

Statiunea Paltinis dispune de posibilitati variate de recreere si de petrecere a timpului liber: restaurante, club cu teatru si cinema, discoteca, biblioteca, terenuri de volei, tenis si handbal.

Pentru montaniarzi, statiunea constituie punct de plecare pentru o serie de trasee turistice in Muntii Cindrel (Cheile Cibinului si Valea Sadului, cu salba sa de baraje), respectiv Muntii Lotrului.

Un important obiectiv turistic il reprezinta Schitul din Paltinis (o biserica din lemn cu hramul Schimbarea la fata, sfintita in 1927). Acesta adaposteste mormantul cunoscutului filosof Constantin Noica (a carui Casa Memoriala se afla tot la Paltinis). Filosoful este cel care a petrecut aici ultimii sai ani din viata, timp in care a infiintat Scoala de la Paltinis. Schitul a devenit un veritabil loc de pelerinaj incepand cu 2006, atunci cand mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza a donat acestuia o bucatica din Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus Hristos. Ea fusese adusa in anul 2004 in Romania de preoti olandezi, dupa ce timp de 1.000 de ani a fost pastrata la Catedrala Sfantului Gertrudis din Amsterdam, adusa fiind acolo de pelerini.

Transylvania Tour Bran Castle

Tabere Toby la Bran

Ai ajuns in Bran, la confluenta dintre Carpatii Orientali, Carpatii Meridionali si Depresiunea Transilvaniei. Esti in inima Romaniei, in unul dintre cele mai importante puncte de referinta ale istoriei, ale culturii si ale traditiei romanesti.

Esti binevenit in acesta cetate a naturii, construita la Bran de Divinitate, cu multa dragoste si data oamenilor sa se bucure de ea. De oriunde vei intra, vei fi intampinat de munti inalti ce iti ofera o priveliste ametitoare si de oameni frumosi. Crestele inalte ale muntilor Bucegi si Piatra Craiului inconjoara si ocrotesc inca de la inceputul lumii aceasta zona. In interiorul lor curg dealuri ce se revarsa pana in Cheile Turcului, unde de sute de ani sta maret si impozant Castelul Bran.

Completeaza fisa de inscriere si ajuta-ti copilul sa fie mai responsabil si plin de viata!

Vezi ce activitati pot desfasura copiii in taberele Toby!

error: Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor!
Call Now Button